Menu
A- A A+

Een prachtige koets voor elke gelegenheid

Onze koetsen zijn authentieke pareltjes, en een stel gitzwarte paarden ervoor maakt het plaatje compleet. De koetsiers dragen traditionele kledij. Met hun koetsiersjas, hoge hoed en leren laarzen zien ze er piekfijn uit.

De ceremoniekoetsen worden versierd naargelang de gelegenheid, en je kan zelf ook extra versiering of bloemen aanbrengen indien je dat wenst. De bloemen moet je zelf voorzien, maar we geven graag de contactgegevens van onze vaste bloemist door.

Contacteer koetsenverhuurder Friesenhof Bries gerust om de mogelijkheden te bespreken.


Witte glaslandauer

Friesenhof Bries - Geel - Witte glaslandauer

De witte Glaslandauer is zeker honderd jaar oud maar verkeert nog altijd in een onberispelijke staat. Deze antieke koets springt meteen in het oog door haar elegantie en klasse en is het ideale voertuig om een kersvers bruidspaar in te vervoeren.

Het lichtblauwe fluwelen interieur en de gepaste versiering zorgen voor dat beetje extra. Zelfs een regenbui kan je perfecte dag niet vergallen want onze koets kan open en gesloten rondrijden.

De zwarte Friese paarden zorgen voor een mooi contrast met de glanzend witte koets. Je bepaalt zelf door hoeveel paarden de koets wordt getrokken. Een dubbelspan is het meest voorkomend, maar ook een 3-, 4-, 5- of zelfs een 6-span vormen geen enkel probleem.

Ook mogelijk in combinatie met volgkoetsen.


Bordeaux glaslandauer

Friesenhof Bries - Geel - Bordeaux glaslandauer

Kies je liever niet voor klassiek wit? De bordeaux Glaslandauer is een antiek voertuig met meer dan honderddertig jaar dienst. De koets is in uitstekende staat. De lederen zitbanken geven
een extra cachet aan het geheel.

De bordeaux Glaslandauer is de kers op de taart voor het vervoer bij een huwelijk of jubileum. Je kan kiezen voor een 2-, 3-, 4-, 5- of 6-span van onze Friese paarden, en de koets kan open
of gesloten rondrijden.

Ook mogelijk in combinatie met volgkoetsen.

 

 


Kleine Jan Plezier

Friesenhof Bries - Geel - Kleine Jan Plezier

Een Jan Plezier is te vergelijken met een huifkar maar heeft een mooiere vorm en afwerking.
Het zwarte lederen interieur biedt extra comfort en geeft de gepaste uitstraling voor een
speciale gelegenheid.

De Jan Plezier wordt meestal ingezet als volgwagen voor het vervoer van bijvoorbeeld ouders en getuigen bij een trouwfeest. Uiteraard kan het bruidspaar ervoor opteren om zelf ook met de Jan Plezier mee te rijden.

Naast huwelijken wordt deze koets ook ingezet voor tal van andere gebeurtenissen. Klik door naar activiteiten voor meer informatie.

Bij mooi weer kunnen de zeilen van de koets opgerold worden. De Jan Plezier wordt getrokken door onze prachtige Friese paarden. Gebruikelijk wordt deze koets getrokken door een 2-span maar je kan ook kiezen voor een 3,-  4-, 5- of zelfs een 6-span.

De kleine Jan Plezier biedt ruimte aan 10 à 12 personen.


Grote Jan Plezier

Friesenhof Bries - Geel - Grote Jan Plezier

Een Jan Plezier is te vergelijken met een huifkar maar heeft een mooiere vorm en afwerking. Het zwarte lederen interieur biedt extra comfort en geeft de gepaste uitstraling voor een speciale gelegenheid. De Jan Plezier wordt meestal ingezet als volgwagen voor het vervoer van bijvoorbeeld ouders en getuigen bij een trouwfeest. Uiteraard kan het bruidspaar ervoor opteren om zelf ook met de Jan Plezier mee te rijden.

Naast huwelijken wordt deze koets ook ingezet voor tal van andere gebeurtenissen. Klik door naar activiteiten voor meer informatie.

Bij mooi weer kunnen de zeilen van de koets opgerold worden. De Jan Plezier wordt eveneens getrokken door onze prachtige Friese paarden. Gebruikelijk wordt deze koets getrokken door een 3-span (3 paarden naast elkaar) maar je kan ook kiezen voor een 4-, 5- of zelfs een 6-span.

De grote Jan Plezier biedt ruimte aan 22 à 24 personen.

Friesenhof Bries

Standonk 6 - 2440 Geel       Gsm: 0477/33 16 51   info@friesenhofbries.be
BTW BE0772 274 111

Back to Top